Veelgestelde vragen

Hoelang duurt een pretecho?

Afhankelijk van het type pretecho die jij kiest duurt het 10, 20, 30 of 40 minuten. De kortste pretecho die ik bied is “even naar je kleintje kijken”. Dat is een 2D pretecho waarmee je de hartslag van je kleintje kunt bekijken. De langste is een 3D/4D pretecho. 

Mag ik mensen meenemen naar de pretecho? 

Bij Moederbuikje mag je altijd iemand meenemen als je wilt. De kleine zien groeien in de buik is voor veel aankomende ouders erg bijzonder. Dat soort bijzondere momenten wil je natuurlijk delen met je dierbaren. Of het nu je beste vrienden zijn, je (schoon)ouders, of je kinderen, iedereen is welkom. 

Doen jullie ook pretecho’s bij twee- of meerlingen? 

Zeker! Laat dat wel even van tevoren weten, dan plan ik wat extra tijd voor je in. Hier worden geen extra kosten voor in rekening gebracht. 

Zijn echo’s schadelijk? 

Er is nog nooit gebleken dat een echo schadelijk is voor de baby, of voor de moeder. Sterker nog, de echo is een heel krachtig hulpmiddel voor geneeskundigen om te kijken of er misschien iets mankeert aan de ongeboren baby.

Vanaf wanneer kan ik een pretecho doen? 

In principe kan een pretecho altijd, maar er zijn wel wat richtlijnen die je kunt volgen voor de beste ervaring. Zo kan een geslachtsbepaling pas vanaf 13 weken omdat het daarvoor niet gegarandeerd duidelijk is wat het geslacht is. Verder is een pretecho het mooiste vóór de 30 weken, omdat de ongeboren baby dan vaak te groot is om helemaal in beeld te zijn.

Als het niet is gelukt het geslacht te bepalen, mag ik dan terugkomen? 

Als de geslachtsbepaling niet is geslaagd mag je kosteloos terugkomen voor een nieuwe afspraak.