2D Echo

2D Pretecho

De eerste beweginkjes

Wat is een 2D Pretecho?

Een 2D echo geeft een als het ware een afbeelding weer als dwarsdoorsnede van de buikholte. Je zult een beeld te zien krijgen van je kleintje, alsof je erdoorheen kunt kijken. Je ziet de orgaantjes, het hartje en de rest van het weefsel zitten. Het is het welbekende zwart-wit beeld van een kindje zoals je deze vaak ziet op tv, of natuurlijk tijdens de medische echo’s. Omdat je als het ware door het kindje heen kunt kijken en het kindje per ‘plakje’ bekijkt, is het voor een medisch specialist* heel goed te zien of er enige afwijkingen zijn. Het is bij een 2D pretecho van minder groot belang hoe de baby ligt, omdat je met de 2D ‘plakjes’ kan bepalen waar je kijkt en er geen handjes of voetjes in de weg kunnen liggen. (Het kan echter wel zijn dat uw baby met de rug naar de buik van de moeder ligt. De foto’s zijn dan helaas minder mooi. Moederbuikje kan hier niks aan doen.)

*Moederbuikje is geen medische specialist. Voor een medische echo dien je een afspraak te maken bij een gecertificeerd medisch specialist.

Wanneer een 2D echo laten maken?

Vanaf 10 weken kun je een afspraak maken voor een 2D echo. Omdat Moederbuikje alleen maar uitwendige echo’s maakt, kunnen de 2D echo’s pas vanaf 10 weken. Als er eerder een uitwendige echo wordt gemaakt gedurende de zwangerschap, kan het zijn dat ik het prematuur niet kan vinden in je buik. Dit kan aanstaande ouders erg ongerust maken.

In het begin van de zwangerschap voel je de baby nog niet bewegen, dan kan het fijn zijn als je even kan komen kijken naar je baby. Bij Moederbuikje zie je mooie beelden van de baby en kijken we samen naar wat het kleintje allemaal doet in de baarmoeder. Ook al voel je de beweging nog niet, dit is wel te zien op de 2D echo’s. Zo kan je de eerste beweginkjes al meekrijgen! Dit is vaak erg bijzonder voor ouders.

Hoelang duurt een 2D Echo?

Een 2D Pretecho kan geboekt worden voor 10 minuten maar ook voor 20 minuten en je krijgt de mooie foto’s mee.

Hoe duur is een 2D echo?

  • Bij Moederbuikje kost een korte 2D echo €20,-
  • Bij Moederbuikje kost een uitgebreidere 2D echo kost €50,-